Sider

fredag 17. mai 2013

Kjøttkabaret



Ingredienser:
500 - 600 g. ytrefilet av svin
Ca. 400 g. frossen grønnsaksblanding (jeg bruker blomkålblanding).
1 pk lys aspik
Sukkerkulør

Fremgangsmåte:
Stek svinekjøttet i tett beholder eller stekepose i ovnen. Avkjøl. Skjær opp kjøttet i terninger og bland det med de frosne grønnsakene i en form eller bolle.

Mål opp kraften fra stekingen og tilsett vann til det blir 5 dl. tilsammen. Gi vesken et oppkok, ta den av platen og tilsett aspiken. Rør til alt er oppløst. Hell i litt sukkerkulør slik at vesken blir brun. Hell vesken i blandingen av kjøtt og grønnsaker og la det stå til den er stiv. Vil du at kabareten skal bli fortere stiv kan du sette aspiken i et vannbad slik at den blir kald før du heller den i grønnsaksblandingen. Serveres med godt brød og remulade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar