1 kg melne poteter
1/2 ts salt
2 eggeplommer
200 g hvetemel
1 liter buljong eller kraft
Skrell potetene og kok dem myke. Deretter moser du potetene og tilsett saltet. Eggeplommene og melet røres i litt av gangen, til deigen blir glatt og litt klebrig.
Ha et tynt lag mel på kjøkkenbenken og hell deigen over. Trill pølser, ca 2 cm tykke, og skjær biter, ca 1 cm store. Press en gaffel forsiktig mot hver bit, slik at ene siden får riller.
Kok opp kraften og legg noen biter gnocchi i vannet. Når gnocciene flyter opp, skal de koke ca 1 minutt til. Fisk dem opp av gryta, og legg dem i en bolle. Gjenta til alle bollene er kokt.
Gnocchi kan serveres med ulikt kjøtt eller bare en pastasaus. Her har jeg stekt kylling og servert den med gnoccien og rød pastasaus. Parmasanost hører med!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar