Sider

tirsdag 15. mars 2011

Forloren hare

Forloren hare er egentlig ikke en hare, men fylt kjøttfarse. Den smaker kjempegodt, og vi bruker restene på brøskiva sammen med majones.

Ingredienser til kjøttfarsen:
800-1000g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 egg
1 ss hvetemel
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
1 ts salt
Knivsodd pepper
1 dl vann

Dessuten:
1 boks hermetiske erter
1 pose stenfrie svisker

Bland alle ingrediensene til kjøttfarsen, men ikke for mye for da blir det seigt. Legg ca halvparten av farsen i en ildfast form smurt med margarin. Dekk med erter og svisker og ha deretter resten av fasen over som et lokk. Hell på ca 2 dl vann. Sett i ovnen og stek ved 220 grader i ca 1 time. Se etter når det har gått halve tiden om det fortsatt er mye veske i formen, hvis ikke - ha på mer. Vannet vil trekke til seg smak av kjøttet og fungere som en saus.

Serveres med potet og kokte grønnsaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar