Sider

mandag 14. mars 2011

Sjokoladerullade


I dag har jeg laget sjokoladerullekake, noe alle i familien er glad i. Fatene har jeg kjøpt på Fretex - 60 kr for 6 tallerkener med kopper og fat.

Ingredienser til kaken:
3 egg
1 dl sukker
1 dessertskje hvetemel
3/5 dl potetmel
2 ss kakao
2 ts bakepulver

Ingredienser til smørkrem:
75 g smør
75 g melis
1 eggeplomme
1 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 225 grader. Lag eggedosis av egg og sukker. Sikt det tørre inn i eggedosisen og vend forsiktig med en slikkepott til det er blandet. Røren bres ut i en langform med bakepapir. Stekes den i ca 7 min. Her gjelder det å følge med, for kaken blir fort ferdig.

Mens kaken stekes, legger du bakepapir på kjøkkenbenken og strør på sukker på bakepapiret. Et bakepapir blir for smalt, så du må skjøyte med to. Så tar du kaken ut av ovnen, og snur kaken opp på papiret med sukker på. La den ligge der å kjølne mens du lager smørkremen.
Lag smørkrem ved å piske smør og melis hvitt. Tilsett deretter eggeplommen og vaniljesukkeret. Fordel smørkremen over kaken og rull forsiktig. La kaken ligge inne bakepapiret så den holder formen.

2 kommentarer:

  1. Hehe.. Ja nå er den nesten borte. Forloren hare når du kommer hjem fra jobb:)

    SvarSlett