Sider

onsdag 9. mars 2011

Pannekaker til dessert

Denne desserten smakte min søster første gang i syden. Den kan varieries med ulike frukter og bær, og den er enkel å lage. Småfolkene i familien kan også hjelpe til; mens du steker pannekakene, kan de legge på bærene. 

Pannekakerøre:
1 dl hvetemel
1 ts sukker
knivsodd salt
1 dl melk
0,25 dl vann
1 egg

Smør til steking

Ha alt det tørre i en bakebolle og visp inn halvparten av melken. Rør til det er en glatt røre uten klumper. Ha i resten av melken og vannet, og visp godt igjen. Til slutt rører du inn egget. Røren skal hvile før steking, og det er greit å lage den kvelden i forveien. Røren oppbevares under plast i kjøleskapet.

Stek små pannekaker, ca 7 cm i diameter. Legg tre pannekaker på et fat og pynt med bær eller frukt. Ha litt karamellsaus over pannekakene og sikt på litt melis. Denne er en suksess hjemme hos oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar