Sider

mandag 7. mars 2011

Rekesalat

Dette er storebrors favoritt på koldtbordet. Når jeg var lita var dette en dyr rett som vi bare lagde til fest og høytid. Nå koster ikke rekene all verden så vi lager den ganske ofte.

Ingredienser:
2 kg frosne reker
2 pk (600 g) fiskeboller eller selskapsboller
300 g frosne erter
1 pakke majones
3 dl fløte
litt hvit pepper

Legg de frosne ertene i vann slik at de tiner mens du rensker rekene. Jeg prøver å få med rognen, for den gir både god smak og farve til retten. Legg til side noen reker du kan bruke til å pynte med. Pisk fløten til krem og ha deretter i majonesen. Hell av kraften som kommer med selskapsbollene. Bruker du fiskeboller må du skjære disse i fire. Hell rekene, de avsilte ertene og fiskebollene i majonesblandingen og smak til med pepper. Bland godt og hell over i en serveringsskål. Pynt med noen reker og litt grønt.


Serveres med godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar